Bruidsjurk kiezen

Of je er nu al naar uitkijkt sinds je een klein meisje was, of er gigantisch tegenop ziet: voor je de bruidsjurk van je dromen gaat uitkiezen, zijn er enkele dingen die je moet weten. Wij zetten de belangrijkste pijlers op een rijtje.

Hou je entourage beperkt
Je girl squad inclusief je moeder, schoonmoeder, zus én nichtjes meenemen naar de bruidsboetiek is géén goed idee. Beperk je entourage tot 2 à 3 personen die jou (en je smaak) door en door kennen.

Zo zal je niet in de war geraken door de vele uiteenlopende meningen die je toch alleen maar stress bezorgen.

.Bereid je voor op extra kosten
Onthoud dat het budget voor je bridal look niet alleen je jurk inhoudt. Ook je lingerie en accessoires zoals schoenen, een sluier, hoed of tiara en juwelen, moet je hier bijrekenen.

Om nog maar te zwijgen over de aanpassingen die er moeten gebeuren aan je jurk. Hou deze extra kosten in het achterhoofd wanneer je de winkelbediende je finale budget toevertrouwt.

Vergeet je lingerie en schoenen niet
Indien mogelijk is het een goed idee om alvast je lingerie en schoenen mee te nemen naar de afspraak. Zo heb je meteen al een idee van hoe het plaatje er uiteindelijk zal uitzien.

Heb je voor jezelf uitgemaakt om te trouwen met een chignon of visgraatvlecht? Ga dan niet met losse lokken bruidsjurken passen, om diezelfde reden.

Maak alvast een moodboard
Voor vele bruiden een no-brainer, maar voor sommigen misschien toch niet zo vanzelfsprekend. Met een zelfgemaakt moodboard kan de winkelbediende in een opslag zien wat voor type bruid je bent en welke jurken jouw voorkeur hebben.

Op die manier kan er sneller een selectie worden gemaakt en hoeft de pasbeurt niet langer te duren dan nodig.

Laat je niet ontmoedigen
Vind je bij de eerste bruidsboetiek die je aandoet je gading niet? Don’t sweat it!

In ons land alleen al worden er honderden bruidslabels verkocht. Laat je dus niet ontmoedigen als je niet meteen the dress vindt. Keuze genoeg, zowel offline als online!

Vergeet je gewicht, kijk naar je lichaamsbouw
Concentreer je tijdens het passen niet op je gewicht, maar op de vorm van je lichaam. Je gewicht kan constant fluctueren, zeker tijdens stressvolle situaties (zoals het plannen van een huwelijk, bijvoorbeeld).

Laat je gewicht dus geen doorslaggevende factor zijn tijdens de zoektocht naar een bruidsjurk. Concentreer je liever op jurken die flatterend zijn voor jouw figuur en je a million bucks doen voelen.

Maak altijd een afspraak
Tuurlijk kan je geluk hebben en bij het binnenwandelen van een bruidsboetiek een winkelbediende weten strikken die tijd voor je heeft.

Maar als je er 100% zeker van wil zijn dat je zijn of haar onverdeelde aandacht hebt tijdens je pasbeurt, is het slim om op voorhand een afspraak te maken.

Sla de eerste dag van de sample sale over
Aangezien bruidsjurken soms duizenden euro’s kunnen kosten, is het volledig begrijpelijk dat je er als de kippen bij wil zijn wanneer jouw favoriete bruidsboetiek een sample sale organiseert.

De eerste dag van zo’n sample sale kan echter ongelofelijk druk en overweldigend zijn. Doe jezelf een plezier en bel op voorhand om te vragen hoe lang de sample sale duurt. Wedden dat het op dag 3 al heel wat minder druk zal zijn?

Opteer voor een weekdag
Haast en spoed is zelden goed, en dat geldt zéker tijdens het shoppen voor een bruidsjurk. Wil je minstens een uur lang de onverdeelde aandacht van de winkelbediende?

Opteer dan voor een afspraak op een weekdag. Zaterdag zijn sowieso de drukste dagen voor een bruidsboetiek, een weekendafspraak raden we je dan ook af.

 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Tom Cosyns

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!